Бави се загробването на 50 000 прасета заради чумата във Варненско

Унищожаването на животните в свинекомплекса в село Брестак все още не е започнало, защото няма готов терен. Определеният преди два от Община Вълчидол се оказа неподходящ, тъй като още на първия метър машините са достигнали скала. По изискванията на БАБХ животните трябва да бъдат заравяни на 4 метра дълбочина. Затова вчера спешно беше определен нов терен, който се намира на около 2 км. от свинекомплекса. Едва след като е готов теренът, ще може да започне унищожаването на животните.

Георги Тронков – кмет на община Вълчи дол: Разговора, който съм водил с директора на свинекомплекса – тяхното мнение е, че хората няма да бъдат освободени от работа, защото истинската работа започва след загробването на животните,пише бнт. Има дезинфекция, има карантинен период, има подготовка. Това е, което знам – хората няма да бъдат съкратени, нито на борсата изпратени, защото един истински работодател не би си освободил персонала в никакъв случай.

Колко човека работят там?

По моя информация са 130 човека, и в другия свинекомплекс около 80. Сериозна е бройката на хората, които работят..

Свързани новини

Велик! Отделете си 2-3 минути и прочетете! Вдъхновяващо писмо на Стефан Данаилов към неговите студенти

az

Взрив в къща във Ветово, евакуираха детска градина

az

Уволниха шофьор на линейка, след като пусна чалга на пациент

az

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.