Бойко при Медведев: Черно море трябва да остане морето на мира

Руският премиер Дмитрий Медведев на среща с българския си колега Бойко Борисов в кулоарите на първия Каспийски икономически форум в Туркменистан обсъдиха възможностите, които се отварят пред двете страни от съчетаването на потенциала на Черноморския и Каспийския региони, предават осведомителните агенции.

„Посещението ви тук в Каспийския регион е доказателство за това, което вие и аз казах днес, че можете да опитате да комбинирате както черноморското, така и каспийското измерение, особено ако то носи дивиденти за държавите и народите на нашите държави. Затова нека поговорим за това и някои други въпроси „, каза руският премиер в началото на срещата с Борисов.

Медведев отбеляза, че от посещение му в България през март е минало малко време, но той изрази увереност, че срещата им тогава е дала даде тласък на двустранното сътрудничество.

От своя страна ръководителят на българското правителство изрази мнение, че участието на Медведев в Каспийския икономически форум гарантира успеха на това събитие.

„Този регион има огромни възможности, а България се намира от другата страна на Черно море и е като вход за Европейския континент. Обикновено обсъждаме темата за газа, но имайте предвид, че търговските отношения, железопътният транспорт, автомобилния транспорт, морският транспорт, тези центрове, които съществуват както в България, така и в Русия, северно от този регион, предполагат огромни възможности „, каза той.

Според Борисов „Черно море трябва да остане морето на мира, търговията, туризма, транспортните връзки с участието на фериботи и яхти и газопроводи“.

България – Източник: kanal3.bg

Свързани новини

Автобусни превозвачи от 30 града излизат на протест

az

Младоженци отказаха букетите, за да дарят къщички за бездомните кучета

az

Народните представители избират шеф на КПКОНПИ

Bulgaria

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.