Важно! От 2 септември ЦИК започва да приема документи за регистрация на партии и коалиции за участие в местните избори…
Правителството дава 70,7 млн. лева за изборите!

В понеделник, 2 септември 2019 година,  Централната избирателна комисия в изборите на 27 октомври 2019 година за общински съветници и за кметове .

Крайният срок изтича в 17,00 часа на 11 септември 2019 година.

Пред ЦИК вече са младежите от ГЕРБ, които пазят ред, за да се регистрират първи за местния вот.

70,7 млн. лв. ще бъдат нужни за финансирането на дейностите по организационно-техническата подготовка и провеждане на местния вот

Правителството дава 70,7 млн. лева за предстоящите местни избори на есен. С тях ще се финансират дейностите по организационно-техническата подготовка и провеждането на изборите. Те включват подготовка и отпечатване на избирателните списъци. Купуване и изработване на необходимите изборни книжа и материали, както и отпечатването на бюлетините.

Със свое постановление правителството одобри план-сметката за разходите по подготовката и произвеждането на първи и втори тур на изборите за общински съветници и за кметове през 2019 година.

Одобрените средства са в размер на 70,7 млн. лева. С тях ще се финансират дейностите по организационно-техническата подготовка и произвеждането на изборите, които включват: подготовка и отпечатване на избирателните списъци; закупуване и изработване на необходимите изборни книжа и материали; отпечатване на бюлетините; логистично осигуряване на областните и общинските администрации и на администрацията на Министерския съвет; възнаграждения на членовете на общинските и секционните избирателни комисии; компютърната обработка на данните от гласуването и издаването на бюлетин с резултатите от изборите; провеждане на разяснителна кампания за правата и задълженията на гражданите и начина на гласуване; организиране на места за гласуване в държавните училища и др, пише епицентър.

Актът на правителството е в изпълнение на чл.18 от Изборния кодекс. Част от необходимите средства за финансирането на одобрените с план-сметката разходи ще се осигурят за сметка на предвидените в централния бюджет за 2019 г. разходи за произвеждане на избори по Изборния кодекс, а останалата част — чрез преструктуриране на разходите/трансферите по централния бюджет за 2019 г.

Свързани новини

Поредна страхотия в България! Пловдивчанин уби съдружника си и баща му…

az

Доклад на Европейската агенция по наркотиците сочи: Пътят на хероина минава през България

az

Водач бутна две 12-годишни деца на пешеходна пътека

az

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.