(Видео) БСП регистрира в ЦИК листата си! Нинова:Борим се да сме първа политическа сила!

„Имахме различия. Имахме 11 часа разговори. Затворихме листата и това е краят на спора – тръгваме заедно с цел да бъдем първа политическа сила“, обясни Нинова.

„БСП за България“ регистрира в ЦИК листата си за евровота.

Борим се да сме първа политическа сила – гледаме на евроизборите и като вот на недоверие към управлението. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти, след като регистрира листата на „БСП за България“ в ЦИК за евровота, предаде Агенция „Фокус“.

На въпрос за колко евродепутати се бори БСП, Нинова посочи, че партията се бори да е първа политическа сила.

„Не се целим в бройки. Искаме да получим най-голямо доверие от българските граждани. Не само защото и Европа е пред сериозен избор накъде да върви, а и защото гледаме на тези избори като вот на недоверие към управлението в България. Чрез победата на европейските да постигнем промяна тук с предсрочни парламентарни избори и ново доверие от народа към политическите партии“, допълни лидерът на БСП.

Корнелия Нинова заяви, че БСП ще се опита да направи съдържателна предизборна кампания. „Нашите кандидати в листата вече са в градовете и селата на България, провеждат срещи. Разговаряме по нашата „Визия за Европа“, по нашата „Визия за България“. Искаме да представим възможните решения на ежедневните проблеми на българите, както и възможните пътища за развитие на социална, икономически развита и единна Европа“, уточни Нинова.

На въпрос, ако БСП загуби изборите, дали тя като председател на партията ще поеме отговорност за листата, Корнелия Нинова отговори: „Ако тръгваме на старта на една кампания с мисъл за загуба, по-добре да не започваме. Засега мислим и се обръщаме към българските граждани да ни подкрепят. Разбира се, всичко зависи от тях. Ние ще направим, каквото е необходимо в тази кампания, за да спечелим доверието им, от тях зависи дали ще ни го дадат. Тръгваме с нагласа за победа“.

„Не се чувствам бламирана от Националния съвет – не за пръв път, надявам се и не за последен в нашата партия ще има спорове и дебати по съдържание“. Това каза още лидерът на БСП връзка с подредбата на евролистата на „БСП за България“ от Националния съвет в неделя.

Според нея дебатите са били достатъчно дълги, за да докажат, че БСП е демократична партия.

„Имахме различия. Имахме 11 часа разговори. Затворихме листата и това е краят на спора – тръгваме заедно с цел да бъдем първа политическа сила“, обясни Нинова. Тя посочи, че многократно е коментирала темата за присъствието на президента на ПЕС Сергей Станишев в листата. „Днес тръгваме с тази листа“, допълни лидерът на БСП.

„БСП за България“ регистрира в ЦИК листата си за евровота. По време на регистрацията присъстваха лидерът на БСП Корнелия Нинова, председателят на Националния предизборен щаб на партията Георги Свиленски, водачът на листата на „БСП за България“ Елена Йончева и кандидатите за евродепутати и младежи от МО в БСП.

Пред журналисти Корнелия Нинова определи листата на „БСП за България“ като силна с ярки хора, които политически и граждански и ангажирани.

„Може би най-важното е, че те са се доказали в професионалния и в жизнения си път, че са защитавали винаги българския интерес и са професионалисти. Имаме финансисти и икономисти, лекари, хора, които са били в образователната система, такива, които са работили по европейски фондове, сигурност и отбрана. Отиват там специалисти, които освен да пазят българския интерес и да го защитават в общия ни европейски дом, ще се борят и по секторните политики, така че животът в България тук на национално равнище да се подобри чрез европейската обща политика. Успех пожелавам на цялата листа“, допълни Нинова.

Ето и листата на Коалиция „БСП за България“ за евровота:

1. Елена Йончева

2. Петър Витанов

3. Цветелина Пенкова

4. Иво Христов

5. Сергей Станишев

6. Иван Кръстев

7. Деница Златева

8. Румен Гечев

9. Момчил Неков

10 Велизар Енчев

11. Димитър Данчев

12. Тодор Стоилов

13. Валери Жаблянов

14. Мариела Модева

15. Десислав Тасков

16. Крум Дончев

17.Емил Георгиев. източник епицентър бг

Свързани новини

Велик! Отделете си 2-3 минути и прочетете! Вдъхновяващо писмо на Стефан Данаилов към неговите студенти

az

Взрив в къща във Ветово, евакуираха детска градина

az

Уволниха шофьор на линейка, след като пусна чалга на пациент

az

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.