/Видео/ Жената на Орхан Мурад предлага безплатен транспорт на възрастни хора и майки с деца

Шенай помага на възрастни хора и майки с деца

Тя не е таксиметров шофьор, но от началото на 2020-та обикаля улиците на Пловдив и превозва всеки, който има нужда от транспорт и то безплатно. Става дума за Шенай Мурад, съпругата на Орхан Мурад. Когато има време, а навън е студено, Шенай помага на възрастни хора и майки с деца.

Шенай решава да вози случайни хора, които чакат по спирките, защото обещава на себе си да прави по нещо малко, но нещо добро,пише нова.

„Дадох това обещание на себе си преди една година, когато бях в Германия. Тогава ми се наложи да чакам по спирките и ми беше адски студено. Помислих си как цял живот не съм слизала от колата, но има хора, които пътуват постоянно с градския транспорт, чакайки на студа”, обясни Шенай Мурад.

„Не спах цяла нощ, нямах търпение, за да спазя обещанието си. Излязох сутринта на 1 януари, но нямаше почти никакви хора по спирките. Видях обаче двама души – дядо и баба. Възрастната жена беше с ангелско излъчване и много приятна. Оказа се набожна и ми подари икона. Беше ми на късмет”, добави Шенай.

Свързани новини

Велик! Отделете си 2-3 минути и прочетете! Вдъхновяващо писмо на Стефан Данаилов към неговите студенти

az

Взрив в къща във Ветово, евакуираха детска градина

az

Уволниха шофьор на линейка, след като пусна чалга на пациент

az

1 коментар

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.