Вижте историята на Диана, която се бори с анорексията в залата

На 14 години Диана тежи почти 60 килограма. Като не едно и две момичета на тези години си мисли, че е дебела и трябва да отслабне. Спира да се храни и единственото, което хапва, е една ябълка на ден.

„Не харесвах тялото си, не харесвах начина, по който изглеждам и реших, че ако имам воля, ще успея да се справя. И го направих да. Почваш да ядеш по една ябълка или нещо друго, нещо малко, тотално ограничаваш храната,пише бтв. Една ябълка, половин вафла, нещо такова и винаги е само това, ако си си казал за деня са едни солети и нищо повече, не може дори още една солетка допълнително, защото тя е твоят провал.“, разказва момичето.

И докато започва постепенно да отслабва, Диана се радва на одобрителните погледи на своите приятелки. Всички те забелязват промяната и това й дава стимул да продължава. Въпреки, че не се чувства добре и често й става лошо, Диана продължава да не яде. Докато не стига критичните 31 килограма.

„Много е странно да го кажа, но усещането е, че съществуваш, не живееш. Хората около теб живеят, а теб те интересува само дали ще живееш следващия ден и как няма да се храниш. Започнах едни като бели петна, губиш себе си, наистина изчезваш в един момент и си даваш сметка, че ако продължиш ще има фатален край. Това ме накара да се осъзная.“, разказва тя.

Решена да промени живота си, Диана вижда случайно по телевизията своя бъдещ фитнес инструктор Милен, който говори в предаване за здравословния начин на живот и решава да се свърже с него.

„Първият път, когато видях Диана, буквално се стреснах. Беше толкова слаба, притесних се дали няма да припадне, нещо да си счупи по време на упражнение. Първата тренировка беше предимно с думи, за да я опозная, да видя какво се случва с нея, да вляза в самото тяло. За първи път се сблъсквам с такъв проблем физически и здравословен и така подходихме постепенно“, казва Милен.

Три пъти в седмицата по час-час и половина Милен и Диана тренират заедно. За почти 6 месеца Диана успява да качи малко над 10 килограма. Най-щастливите 10 кг в живота й.

„С Диана искам да постигна нормален начин на живот, да обича храната, да се чувства здрава. Поставили сме си за цел до края на годината да стигне 45 кг, защото тя още се бори да обикне храната, но ще го постигна гарантирам за това нещо.“, казва Милен.

А Диана вече е убедена, че килограмите нямат значение, важното е, че се чувства добре. И казва на всички, които са в плен на анорексията: „Трябва само да съберат сили в себе си, трябва да вярват в себе си, че могат да живеят в истинския живот.“

 

Свързани новини

Велик! Отделете си 2-3 минути и прочетете! Вдъхновяващо писмо на Стефан Данаилов към неговите студенти

az

Взрив в къща във Ветово, евакуираха детска градина

az

Уволниха шофьор на линейка, след като пусна чалга на пациент

az

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.