В плен на бюрокрацията: Десетки български камиони блокирани на границата с Турция!

Български камиони са блокирани на границата Капъкуле в Турция за пореден ден. Превозвачите не могат да влязат в страната ни, без да платят глобите си, натрупани докато са шофирали в Турция.

От петък турските власти прилагат стриктно санкцията за всеки шофьор. Много от тях разбират едва на граничния пункт, че имат глоби от неплатени тол такси или че имат глоби за превишена скорост, и липса на колан.

Някои от глобите са увеличили размера си заради натрупани лихви. Затова на шофьорите им се налага да изчакат на паркинг, докато получат достатъчно пари за плащане на санкциите. Собственици на транспортни фирми се оплакват от неяснота около глобите, които дължат.

„Един от автомобилите стоя 24 часа, трябваше да съберем над 2 000 турски лири, а като отиде да плаща се оказа, че има да плати 600. Ние изгубихме 24 часа в чакане”, коментира Иван Запрянов,собственик на транспортна фирма. източник бтв

Свързани новини

От ГЕРБ: Няма опасност в партиите да влязат пари със спорен произход

Bulgaria

Незабовно: „Медицински надзор“ ще проверява случая на починалата Мими

Bulgaria

Трагедия! Дете се удави в река Огоста…

Bulgaria

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.