В София е така: Автоматите за билети ресто не връщат, „спестили“ 70 бона
Къде отиват невърнатите на пътниците пари?

Това е за последните 4 г. заради старите автомати

Качваш се в тролей или трамвай и се насочваш към автомата за билет. Слагаш монети от 1 левс, 50 и 20 стотинки. Но ресто няма!

За четири години автоматите за билети в столичния градски транспорт са ощетили пътниците със 70 000 лева. Това е сумата от невъзстановено ресто.

„Гледам винаги да слагам точно, ако нямам и отида при господина за билети, започват разни забележки“, споделя пътник пред bTV.

Системата за таксуване е въведена през 2008 г., когато цената на билета е 1 лв. Поради тази причина не могат да бъдат използвани монети от 2 лв.

„Тези спестени пари се заприхождават в касата на дружеството със специални протоколи и се използват за поддръжка на същата система. Този валидатор като се повреди трябва да се купи нов – един такъв валидатор струва 800 евро. Един касов апарат е 1500 евро“, посочват от градския транспорт.

България – Източник: dnes.bg

Свързани новини

Четвърти студент получи стипендия от ЧЕЗ

az

Ще поскъпнат ли тарифите на такситата в страната?

az

Почитаме Света мъченица Татяна

az

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.