Дядо Коледа посреща деца с аутизъм в американски молове

Редица молове в САЩ ще създадат приветлива обстановка за деца с аутизъм.

Целта е малчуганите да се срещнат с Дядо Коледа в спокойна среда, различна от познатата лудница, която обзема търговските центрове покрай коледните празници.

Ярката светлина и силен шум смущават децата с аутизъм, които често имат проблеми със сетивата, пише „Си Би Ес Нюз”.

Именно затова двете организации Autism Speaks и Cherry Hill Programs се включват в кампанията Santa Cares. Благодарение на нея моловете ще отварят по-рано, така че да не е натоварено. Освен това светлините ще бъдат затъмнени, а музиката – намалена.

Така децата ще имат възможността да се срещнат с добрия старец в уютна за тях обстановка, без да се чувстват натоварени.

Освен това Дядо Коледа ще премине през обучение как да комуникира с деца със специални нужди. Една от техниките включва да се стои на земята, за да бъде на нивото на детето – по този начин се показва равенство и спокойствие към малчугана.

„Нашата цел е да приобщим децата с аутизъм към света и благодарение на такива кампании се дава смисъл на семействата и усещането им за спокойствие, разбиране и приемане”, заяви Валери Парадиз от Autism Speaks.

Общо 747 Santa Cares събития ще се случат в 582 търговски центъра в САЩ и Канада. Подобни мероприятия се правят и преди Великден, но вместо Дядо Коледа идва великденският заек.

Събитията се организират от 2015 г. и са набрали близо 750 хил. долара от благотворителност.

Организаторите подчертават, че деца от всички възрасти и способности са добре дошли, за да споделят заедно празничния дух.

Тагове

Свързани новини

Четвърти студент получи стипендия от ЧЕЗ

az

Ще поскъпнат ли тарифите на такситата в страната?

az

Почитаме Света мъченица Татяна

az

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.