Кои са онлайн петициите в България, събрали най-много подписи?

През седмицата 24новини.бг проучи кои са най-подписваните онлайн петиции в България от началото на годината. Сред десетките подписки на сайта peticiq.com най-популярни се оказаха две. Едната е  петцията срещу Националната стратегия за детето 2019-2030 год. и петицията срещу промените в Закона за ветеринаромедицинската дейност, с които се задължава извеждането на кучета с каишка и намордник.

Петицията срещу Стратегията за детето 2019 – 2030 година е получила подкрепа от 29 876 души.

„Като отговорни родители и граждани заявяваме, че категорично и безкомпромисно отхвърляме „Национална стратегия за детето 2019-2030 г. – Всички права за всички деца“, като документ, олицетворяващ буквално чистото зло!“,пишат създателите на петицията.

Според тях документът е създаден от „мафията, търгуваща с детска плът, която очевидно се е втъкала в държавните структури, след като държавни агенции си позволяват да предложат толкова голи и прозрачни, етично и морално несъстоятелни текстове, които имат за цел създаването на специализирана полицейска структура, по образец на норвежкия Барневарн“.

Те смятат, че това е с цел „отвличане и търговия на български деца“.

Другата най-подписвана петиция е на Българския обединен киноложки съюз, който се обявява против предложени промени в Закона за ветеринаромедицинската дейност за задължителното слагане на намордник.

Тя е подкрепена с 14 408 подписа.

Петицията беше разпространена в социалните мрежи с #БЕЗНАМОРДНИК.

От киноложкия съюз не са съгласни с промените, тъй като през летните месеци постоянното носене на намордник може да доведе до смъртни случаи на кучета.

Останалите петиции са с подкрепа на около и под  1000 души, като някои имат и много по-тесен кръг от поддръжници – до няколко десетки граждани.

Сайтът peticiq.com е създаден с идеята за лесно разпространение на петиции, като в него хората могат бързо да създават общности за подкрепа на лични или публични каузи.

 

България – Източник: 24novini.bg

Свързани новини

Строителни дейности на фирма спряха тока в столичен квартал!

az

Ново 20! За първи път денят след изборите неучебен, но присъствен  за учителите и учениците…

az

Слави Трифонов стартира телевизията на…

az

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.