Криза, криза, но цените на жилищата растат с до 5 %!

През второто тримесечие цените на жилищата се повишават с между 2% и 5% в различните градове в България, показват данни на Националния статистически институт (НСИ).

В Бургас цените на жилищата бележат лек спад от 0.5%. Пазарът на недвижими имоти в България е спокоен въпреки всички опасения за рецесия и не се случи очакваното отражение от година и половина. Това каза Добромир Ганев, председател на Национално сдружение „Недвижими имоти“, в ефира на Bloombeg TV Bulgaria.

„Намаляването на лихвите поддържа стабилния ръст на цените в рамките на разумното. Все още няма притеснение на имотния пазар от опасенията за рецесия и нова криза. Броят на имотните сделки във Варна отчита спад, но София показва значителен ръст от 6%“, коментира Ганев.

Няма притеснение, което да окаже драматична промяна на пазара във всички градове в България.

„При новото строителство се наблюдава малко по-голяма предпазливост, което е добре за пазара. Инвеститорите са по-внимателни в стартирането на нови проекти“, обясни той.

Според него мерките на централните банки за намаляване на основните лихви водят до стимули и по-голяма инвестиционна активност, но спират процеса на спестяване.

България – Източник: dnes.bg

Свързани новини

Четвърти студент получи стипендия от ЧЕЗ

az

Ще поскъпнат ли тарифите на такситата в страната?

az

Почитаме Света мъченица Татяна

az

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.