Лидерът на столичните социалисти: Подкрепям Мая Манолова за кмет на София!

„Ситуацията, която се създаде около оставката на Корнелия Нинова, отклонява БСП от поставените цели, оставката е подадена, конгресът се събира, за да я констатира. Дали може да се случи друг сценарий, мога да гадая, трябва да попитате самата г-жа Нинова.“

Това заяви в студиото на Нова телевизия лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов.

Запитан дали би се кандидатирал за председател на БСП, той отрече. И обясни, че е твърде зает с предстоящите кметски избори, като търси личност, която да получи по-широка обществена подкрепа,пише епицентър.

На въпрос дали тази личност може да бъде Мая Манолова, Паргов отсече: „Категорично да!“ и уточни, че е важно кандидатът да събере подкрепата на софиянци, няма значение дали са приятелки с Нинова.

Паргов обясни още, че от вчера са започнали номинациите от структурите на БСП. Ако Манолова е номинирана, той ще разговаря с нея, както и с всички номинирани.

„Манолова се оказа като гласът на народа, няма да е лошо да бъде и гласът на софиянци, вчера видяхме какво се случи и с ремонта на „Графа“, кой е виновен, изпълнителят ли, Столична община ли, която не е упражнила достатъчно контрол? Дават се милиони, за да стане София по-хубава, а се получава нещо, което дразни много хората“, каза още Паргов.

Той посочи, че и с Елена Йончева би коментирал кметския пост в столицата, ако и тя бъде номинирана, но според него тя има други ангажименти вече, след като е избрана за евродепутат.

Той призова всички в БСП да се осъзнаят, включително и Нинова, с тази оставка се чудели сега всички в БСП какво да правят.

„Кому е нужна тази оставка, хората в страната казаха: „Кажете й, че инат врат чупи.“ Паргов каза, че я харесва като лидер на партията, но с инат не се работи и трябва да се извлекат позитивите от кампанията.

За промяната на размера на партийните субсидии лидерът на столичните социалисти заяви, че държавата за пореден път се оттегля от ангажиментите и задълженията си, като оттегляйки се от субсидиите, те отиват в частно-правни ръце. Паргов смята, че и сега има партии на концесия.

„Всички партии трябва да имат равно участие в състезанието“, допълни Паргов.

Свързани новини

Велик! Отделете си 2-3 минути и прочетете! Вдъхновяващо писмо на Стефан Данаилов към неговите студенти

az

Взрив в къща във Ветово, евакуираха детска градина

az

Уволниха шофьор на линейка, след като пусна чалга на пациент

az

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.