Финансистът Мика Зайкова: В България няма реформи!

„В България липсва ефективен контрол, който да осигури стабилна икономическа среда“, каза в студиото на „Денят ON AIR“ финансистът Мика Зайкова.“Даването на пари е много лесно, докато има, но това не е реформа. Когато спаднат приходите, ще се види колко ниска е ефективносттана това наливане и ще се създаде дефицит в държавата“, смята пък икономистът Георги Вулджев. Основните промени, които са необходими на българската икономика, според Зайкова и Вулджев са увеличаване на осигурителния доход за пенсия, вдигане прага на ДДС, реформи в съдебната власт и справяне с корупцията.

Проблемът на българския бизнес е липсата на инвестиции и на технологично преобразуване“,заяви Зайкова, а Вулджев добави, че държавата не прави нищо, за да стимулира растежа в частния сектор, а за сметка на това увеличава заплатите в държавната администрация.“Проблемът с липсата на инвестиции е, че нашата регулаторна и политическа среда се възприема като несигурна от външните инвеститори“, каза още Вулджев.

Относно пенсиите и двамата бяха категорични, че бюджет за преизчисляване няма и няма откъде да бъдат намерени средства, но държавата не прави нищо, за да реши този проблем.

 

България – Източник: 24novini.bg

Свързани новини

Велик! Отделете си 2-3 минути и прочетете! Вдъхновяващо писмо на Стефан Данаилов към неговите студенти

az

Взрив в къща във Ветово, евакуираха детска градина

az

Уволниха шофьор на линейка, след като пусна чалга на пациент

az

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.