МОН увеличава заплатите на преподавателите по програма „Мотивирани учители“ с 500 лева…

С 500 лева ще бъдат увеличени заплатите на учителите, желаещи да се включат в националната програма „Мотивирани учители“.

Те ще работят в училища с ученици, които имат ниски резултати или нисък социален статус , съобщават от Министерство на образованието и науката.

Преподавателите, участващи в проекта, ще получават и допълнителни средства за наем в размер на 200 лева за срок от 12 месеца, предвижда проектът за изменение на програмата.

Преди измененията средствата за допълнително финансово стимулиране бяха в размер на 300 лева и не се допускаха кандидати с образователна степен „бакалавър“.

Програмата ще разшири и възможностите за включване на специалисти в едногодишните обучения за придобиване на професионална квалификация „учител” за всеки един от учебните предмети – математика, информатика и информационни технологии, чужди езици, биология и здравно образование, химия и опазване на околната среда.

От МОН заявяват, че ще приемат документи на кандидатите за допускане до процедурата по подбор до 10 дни след публикуването на измененията в официалния им сайт.

Удължен е и срокът за кандидатстване по програма „Подпомагане на общините за реализиране на дейности за образователна десегрегация.“. Желаещите да участват могат да подадат документи до 15 октомври 2019 г. включително. Одобрените проекти ще бъдат финансирани до края на учебната 2019/2020 година.

България – Източник: offnews.bg

Свързани новини

Ужас! Деца в болница със симптоми на хранително натравяне!

Bulgaria

Американец е спасил 1920 живота като дарява редовно кръв

az

Браво! Студент адаптира учебник за незрящи деца безвъзмездно

az

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.