Николай Малинов е връзката между Цветан Василев и руския олигарх Малофеев

Банкерът Цветан Василев се оказа замесен в шпионския скандал у нас. По данни на прокуратурата, председателят на Движение „Русофили“ Николай Малинов e бил  връзката на Василев с руския олигарх Константин  Малофеев. В данните по разследването неведнъж се споменава и Корпоративна търговска банка.

В данните от разследването има документ, подписан от Цветан Василев като председател на КТБ Груп. В него той предлага на спорния руски бизнесмен Константин Малофеев, както и на генералът от руското разузнаване Леонид Решетников да придобият значителна част от активите на финансовата институция. Освен предприятия от военната промишленост в сделката били включени и три телевизионни канала, които трябвало да бъдат оглавени от Николай Малинов и през тях да се води политика за промяна на геополитическите нагласи на обществото. Причината Николай Малинов да запознае Цветан Василев с Константин Малофеев бил страхът на Василев, че дъщеря му е в опасност. Това твърди Малинов в свое телевизионно интервю по-рано днес. Оказа се обаче, че темата с Константин Малофеев и КТБ не за първи път излиза на дневен ред. В началото на годината беше повдигнато обвинение на един от адвокатите на Цветан Василев – Лазар Карадалиев. Обвинението е за пране на пари, като става въпрос именно за средства на Константин Малофеев.

„Поредната инсинуация на прокуратурата. Както винаги се повдигат едни бутафорни обвинения и след това ние не знаем с какви доказателства разполагат и дали въобще има такива. В последните години за всичко е виновен Цветан Василев. Явно и този път е спряно на неговото име като главен виновник, за което съм сигурен,че не е така”, каза Карадалиев.

Продължава разпитът на Бисер Лазов в прокуратурата. Той отказа да говори публично за връзките на Цветан Василев с Константин Малофеев  и ген. Леонид Решетников./нова тв.

Свързани новини

Велик! Отделете си 2-3 минути и прочетете! Вдъхновяващо писмо на Стефан Данаилов към неговите студенти

az

Взрив в къща във Ветово, евакуираха детска градина

az

Уволниха шофьор на линейка, след като пусна чалга на пациент

az

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.