Новият гръцки премиер Мицотакис сваля данъците!

Новоизбраният гръцки премиер Кириакос Мицотакис предприе мерки за намаляване на данъците в южната ни съседка. Рязко ще паднат налозите върху имотите. Обсъждането на проектозаконите на правителството ще започне утре, след като депутатите положат клетва, предаде faktor.bg.

Приоритет на правителството е облекчаване на данъчната тежест, съобщи министърът на финансите Христос Стайкурас.

Предвижда се намаляване на имотния данък на три етапа, като още от началото на август облекчението ще бъде 10%.През следващата година с 20%, а през 2021 година с още 10%. Това решение е в рамките на политиката за насърчаване на инвестициите и засяга и много българи с имоти в Гърция.

Предвижда се намаление на данъка върху доходите от следващата година, като за всяко дете ще има необлагаем доход от 1000 евро.

Данък добавена стойност също ще се коригира, като ставката от 24% спада на 22%, а хранителните продукти от 13% на 11%.

Законът ще се гласува в парламента най-късно до началото на следващия месец.

Утре новоизбраните гръцки депутати ще положат клетва и парламентът, по решение на правителството, ще работи през лятото без почивка.

България – Източник: 19min.bg

Свързани новини

Всеки четвърти българин никога не е ползвал интернет

Bulgaria

Какво ще бъде времето през почивните дни?

az

Близо 5 500 къщи разрушени при трус, евакуирани са над 3 000 души в…

az

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.