Няма такава държава: Скандалният шеф във Фонд “Земеделие” с “къщата за тъщата” е уволнен за 3-и път

Висшият ръководен кадър в Държавен фонд “Земеделие” Янаки Червеняков, станал известен заради къщата за гости, ползвана от тъща му като лична вила, но изградена с пари от еврофондовете, е уволнен от земеделския министър Десислава Танева. Това е третото освобождаване на Червеняков от ДФЗ за последните години, съобщи зам.-изпълнителният директор на фонда Калоян Костадинов.

Първото уволнение на Червеняков от ДФЗ е било преди 2014 година, но Костадинов заяви, че не е запознат с мотивите за него.

През 2016 г., когато шеф на фонда бе Румен Порожанов, Янаки Червеняков е началник-сектор в дирекция “Договориране по прилагане на мерки по Програмата за развитие на селските райони”. През април 2016 г. обаче той е уволнен за втори път от фонда. Официално от земеделското министерство съобщават, че освобождаването му е заради пропуски при подаването на “задължителните декларации от държавните служители”, пише бтв.

Оказа се обаче, че неговата тъща е спечелила два европроекта, одобрени от ДФЗ, като единият е за къща за гости в село Лиляново, община Сандански, която не се ползва по предназначение, а като лична резиденция.

През декември 2017 г. Административният съд възстановява Червеняков на работа заради допуснати куп нарушения при освобождаването му от работа.

 

Свързани новини

Сигнал за бомба вдигна на крак полицията в…

Bulgaria

Спешно: Издирват водач блъснал велосипедист в…

az

Преди изборите! Арестуваха кандидати за кметове и за общински съветници…

az

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.