Оценка среден 3 за българските евродепутати

Оценка среден 3 поставят българите за работата на нашите евродепутати, сочат данни от проучване на Маркет линкс. Според тях нагласите към политическата класа са силно негативни като неодобрението надхвърля 70%. Отчетено е също, че през мандата на последния ЕП, че малко теми са влезли в дневния ред на българското общество.
Съотношението между дяловете на критично настроените към развитието на страната (63%) и тези с положително мнение (33%), формира отрицателен индекс от -1.9. При оценката за очакванията за бъдещо развитие, също се отчита водеща негативна тенденция (49%).
Гражданите остават критични към българската политическа класа и институциите след скандалите с къщите за гости и Апартаментгейт.
Над ¾ от българите смятат, че в България отсъства добре работещ механизъм за контрол на усвоените в евросредства.
Според 84% от симпатизантите на БСП контролът отсъства, докато 52% от подкрепящите ГЕРБ споделят същата позиция.
41% ще гласуват на предстоящите евроизбори. Очаква се избирателна активност, близка до тази на последните избори за ЕП или около 35%.

България – Източник: 19min.bg

Свързани новини

Велик! Отделете си 2-3 минути и прочетете! Вдъхновяващо писмо на Стефан Данаилов към неговите студенти

az

Взрив в къща във Ветово, евакуираха детска градина

az

Уволниха шофьор на линейка, след като пусна чалга на пациент

az

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.