Още разходи: 12 млн. лв. ще струват новите лични документи!

Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на вътрешните работи за 2019 г. Разходите в размер до 12 000 000 лв. са за финансово обезпечаване на сключени договори за изпълнение на дейности, свързани с издаването на българските лични документи, съобщават от правителствената пресслужба.

Разходите вероятно са свързани с предстоящите промени и въвеждането на биометрични данни, както гласуваха депутатите. От 1 октомври 2020 г. новите лични карти ще имат чип с биометрични данни. Международният паспорт може да е с валидност от 5 или 10 години. Само хората над 18-годишна възраст може да имат паспорти с десетгодишна валидност. На децата до 18-годишна възраст ще се издават само паспорти със срок на валидност 5 години.

Очаква се до 1 януари 2021 г. МВР да осигури необходимите технически и програмни средства за издаване на паспорти със срок на валидност 10 години. С промените нашите сънародници в чужбина могат да получават документите си и извън страната лично, по пощата или чрез куриерска фирма.

България – Източник: 3e-news.net

Свързани новини

Винаги заедно: Как България събра двама лекари – в работата и в живота?

az

Базар носи коледни чудеса в дом за деца

az

Верижна катастрофа! Десетина коли се нанизаха при „Цариградско шосе“

Bulgaria

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.