Протест и на медиците от единствената детска болница у нас

Медиците от единствената специализирана детска болница у нас – „Проф. Иван Митев“ обявиха, че са готови на протест и планират такъв на 18 април. Те ще излязат на протест, ако до тогава не получат уверение от Министерството на здравеопазването, че ще обърне внимание на проблемите на болницата.

От началото на годината медиците няколко пъти са настоявали проблемите да бъдат обсъдени между ръководството на болницата и министерството, но досега не са получавали обратна връзка, нито са видяли мерки. Именно поради тази причина те са поискали лична среща с министъра на здравеопазването. Очаква се такава да се проведе на 17 април, а до тогава медиците са заявили, че няма да говорят пред медии и остават в протестна готовност за 18 април.

Има и петиция в подкрепа на исканията на работещите в болницата, която до момента има над 3 500 подписа.

Исканията на медиците са три основни и са публикувани в петицията:

{cbrelatedarticle count=“2″ /}

1.СПEЦИАЛЕН СТАТУТ НА ЕДИНСТВЕНАТА ДЕТСКА БОЛНИЦА В СТРАНАТА, със съответното финансиране, което да не налага да бъде търговско дружество. По този начин няма да звисим от НЗОК, ще има възможност за модернизиране на апаратурата и най-вече диагностична и терапевтична свобода.

2.ОТПАДАНЕ НА ЛИМИТИТЕ ПРИ ХОСПИТАЛИЗАЦИИТЕ НА ДЕЦАТА. Целта на отпадането на лимитите е да се спре връщането на болни, за които е нужно болнично лечение, както и намаляване на времето на изчакване за планов прием.

3.ДОСТОЙНО ЗАПЛАЩАНЕ НА ТРУДА НА ПЕРСОНАЛА в детската болница. Освен адекватно заплащане на наличните специалисти, ще има възможност да се привлекат нови и способни хора, с което да се повиши качеството на медицинската услуга.

„Помогнете ни да бъдем полезни НА ДЕЦАТА!“,

призовават в петицита медиците.

  • протест
  • лекари
  • детска болница

България – Източник: 24novini.bg

Свързани новини

Поредна страхотия в България! Пловдивчанин уби съдружника си и баща му…

az

Доклад на Европейската агенция по наркотиците сочи: Пътят на хероина минава през България

az

Водач бутна две 12-годишни деца на пешеходна пътека

az

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.