Родители писнаха: Ученическите униформи неоправдано скъпи, някои стигат 500 лв.!

Ученически униформи неоправдано скъпи, някои стигат 500 лв.

 С настъпването на новата учебна година, на родителите се налага да отделят голяма част от бюджета си за пособия на децата. Оказва се, че голямо перо са и задължителните ученически униформи.

За момчетата облеклото включва тениска с яка плюс суиттшърт, които струват около 60 лева. За момичетата същите артикули плюс пола са на стойност около 90 лева, съобщава bTV.

Родителите подкрепят идеята за ученически униформи, но някои от тях смятат, че цените им са неоправдано високи. За едни униформата е струвала 200 лева, а за други цената е била още по-висока.

„Ние сме дали 500 лева. Какъв е смисълът? Тениска с яка, която струва 6-7 лева, тук е 22 лева“, споделя бащата на първокласник.

Проверка в някои от най-популярните магазини показва, че наистина тениска може да се купи и на по-ниска цена. Когато поръчката е на едро, цените падат още повече.

Фирмите, които осигуряват униформите за децата, са няколко. Една от най-големите се грижи за облеклото в повече от 140 училища в страната.

„Всяка година цената на платовете се увеличава. Цената на труда – също“, обясняват от една от фирмите. Родителите могат да купят униформите и от алтернативни фирми. Стига те да носят отличителните знаци на училището. Те, обаче трудно се намират, а и не всички училища разрешават тази практика.

България – Източник: dnes.bg

Свързани новини

Поредна страхотия в България! Пловдивчанин уби съдружника си и баща му…

az

Доклад на Европейската агенция по наркотиците сочи: Пътят на хероина минава през България

az

Водач бутна две 12-годишни деца на пешеходна пътека

az

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.