Седем години затвор за адвокат, мамил клиенти…

Той е мамил, че представлява собственици на имоти в публични търгове

На седем години лишаване от свобода е осъден юрист от Варненската адвокатска колегия. Той е лишен и от адвокатски права. Бившият 30-годишен юрист, с инициали М.М.А, е признат за виновен, че е извършил измами спрямо свои клиенти в периода от 2015 до 2017 година, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

С цел да набави за себе си имотна облага, той е мамил, че като адвокат, упълномощен от тях, ще участва от тяхно име и за тяхна сметка в търгове за имоти, обявени за публична продан. За целта те са му предоставили пари и съответните пълномощни. С тях той е трябвало да участва в покупките на имоти по изпълнителни дела,пише нова. В действителност бившият юрист не е участвал в нито един търг. В част от случаите не е имало и изпълнителни дела, а в други не е имало публична продан. Въпреки това той е убеждавал клиентите си, че е спечелил търговете и да очакват въвод във владение на имота.

Пострадали от престъпната схема са тринадесет души, а имотната вреда, която им е причинил бившият адвокат, е в размер на 505 623, 09 лева. Адвокатът е бил лишен и от права през 2016 година, но е прикрил тази информация от клиентите си и е продължил с измамите. Престъплението се отличава с изключително висока степен на обществена опасност. Наред с ефективното наказание, наложено от Варненския районен съд, което бившият юрист трябва да изтърпи в затвор при първоначален общ режим, ще бъде конфискувана ½ от имуществото му.

Свързани новини

Задържаха 63-годишен мъж за блудства с три момиченца

az

Мъжът, обвинен за катастрофата с Шабан Шаулич, изчезна безследно

az

Клошар превърна двора си в сметище, заплашва с нож съседите

Bulgaria

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.