Скандално! 200 лв. за еротичните танци за хлапета

След скандала с 4-годишни, друсащи гьобеци, майки алармираха

200 лв. излизат еротичните танци за хлапета

Невръстни момиченца танцуват полуголи и се кълчат на пилон като какичките от стриптийз-баровете! За масовата истерия по курсовете за танци на пилон за малчугани алармираха майки от един от най-големите родни форуми за родители.
Модата хлапета да се записват на танци на пилон нахлу и сред българските родители, които масово пращат дъщеричките си с идеята, че спортът ще извае перфектно тяло. Вместо на балет, художествена гимнастика или спортни танци, пилонът за деца е новият хит сред родители, които не смятат, че 6-годишни момиченца е нередно да се въртят полуголи около пръта. Въпреки че танците на пилон имат собствена федерация, а млади жени, занимаващи се със спорта, започнаха кампания в социалните мрежи под надслов „Не съм стриптийзьорка“, у нас много родители са против манията.

„Обзалагам се, че залата е пълна с педофили. При мисълта петгодишната ми дъщеря да извива тяло по такъв начин пред публика ме облива студена пот. Това не са танци за деца в този си вид“, коментира млада майка, свидетел на новата мода. Други потребителки са потресени от факта, че дори има школи, които промотират танците на пилон за малчугани като „изкуство“ и предлагат на клиентите си да водят децата си безплатно да се въртят около пилона. „Някои видове танцово „изкуство“ трябва да се забранят със закон за деца под определена възраст“, вбесена е друга майка. Въпреки това модата хлапета да се кършат на пилон като стриптийзьорки навлиза все повече у нас.

Столична инструкторка по танци признава, че нейна клиентка идва на курсовете с 6-годишната си дъщеричка, а невръстното момиченце скривало шапката на по-тромавите какички. Други мотивират приема на деца на подобни уроци с факта, че съчетанието между танц и гимнастика ще извае и подсили детското тяло от най-ранна възраст. Причината е, че танцът на пилон не е просто кършене и кълчене, а усилен и трудоемък за физиката спорт,пише бгднес. Въпреки това родители са възмутени, че малки момиченца с охота са пращани от майките си да танцуват и дори са готови да платят близо 200 лв. за едномесечно посещение на школи по танци на прът. Толкова е цената за 12 посещения за деца в една от столичните школи за танци на пилон. Едно кършене около пръта за момиченце излиза 15 лева, като уроците продължават по час и половина всеки.

В родителските форуми се надяват, че модата на невръстни деца на пилони ще отмине, както стана с ориенталските танци. Преди няколко години майки отново подеха кампания срещу полуголите деца, но заради манията по бели-денса (ориенталски танц, в който жената е полугола и изкусително танцува с въртене на ханша и корема – бел. ред.). Тогава лавината от гняв принуди част от школите за бели-денс да преустановят приема на деца.

Клиничният психолог и педагог Михаил Михайлов

Може да травмира малките

Всеки сблъсък със сексуалността може да доведе до травма при едно дете. Въпросът при подобен род танци на пилон за момиченца е, доколко те осъзнават сексуалността в този вид спорт. Строго индивидуално е, някои деца могат да реагират впоследствие на това, смятайки, че женствеността се изразява в сексуална провокативност като поведение.

 

Свързани новини

Велик! Отделете си 2-3 минути и прочетете! Вдъхновяващо писмо на Стефан Данаилов към неговите студенти

az

Взрив в къща във Ветово, евакуираха детска градина

az

Уволниха шофьор на линейка, след като пусна чалга на пациент

az

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.