Цветан Цветанов изнудвал с проверка „Артекс“ 4 дни преди да купи апартамента!

Само 4 дни преди да купи апартамента си в сградата с буквите на улица „Латинка“, Цветан Цветанов е инициирал проверка срещу строителната фирма.

Като председател на комисията по вътрешен ред и сигурност в парламента, той е изпратил до столичния кмет Йорданка Фандъкова писмо, с което иска тя да извърши проверка на „Артекс“ .

 Само 4 дни по-късно той сключва сделката със строителната фирма за 315 кв. м. апартамент и частен ВИП асансьор до него.

От това „Биволъ“ прави извода, че Цветанов е знаел за сериозен проблем с „Артекс“ и намеква, че е използвал властта си, за да изнуди строителите да му продадат апартамента на преференциална цена.

Ето какво пише Биволъ:
Цветан Цветанов е знаел за сериозен казус свързан с “Артекс Инженеринг” и е инициирал проверка срещу тях. Четири дни по-късно той се сдобива с луксозен апартамент в сградата “Летера” на ул. „Латинка“ 8. който преди това е на собствениците на “Артекс” – Пламен Мирянов и Весела Мирянова. Така проверяващият и проверяваните експресно си прехвърлят едни имоти, а преписката, проверката и резултатите от нея потъват неизвестно къде.

На 08 юни 2018 г. като председател на парламентарната вътрешна комисия, Цветан Цветанов изпраща писмо до Йорданка Фандъкова, в което иска от нея да направи проверка на небостъргача, който “Артекс Инженеринг” строи на улица “Златен Рог”, след което да му докладва резултатите. На 12 юни той прави сделката с Мирянови.

България – Източник: epicenter.bg

The post Цветан Цветанов изнудвал с проверка „Артекс“ 4 дни преди да купи апартамента! appeared first on Новини от България.

Свързани новини

Таксиметровите шофьори искат да надуят цените, ето с колко

az

Светъл празник: Красиви имена черпят днес, на трапезата задължително трябва да има…

az

Александрина, ужилила НОИ с 3 млн. лева, страдала от депресия

az

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.