ЦИК: Във всички райони на страната ще се проведе машинно гласуване

Във всички райони на страната ще се проведе машинно гласуване. Това каза на брифинг говорителят на ЦИК Александър Андреев, предаде Фокус.

„В рамките на тази седмица беше взето решение за изпълнителя на обществената поръчка за машините – „Сиела Норма“ АД, които ще организират наемането на 3000 машините. Те ще бъдат разположени в цялата страна. Беше взето решение за определяне и на точните секции, в които тези машини ще бъдат разположени“, заяви Андреев и обясни, че списъкът ще бъде публикуван на интернет страницата на ЦИК. „Беше одобрен и окончателният договор, който ще бъде сключен с фирмата. Той ще бъде сключен в рамките на близките дни“, каза още говорителят на ЦИК и посочи, че няма промяна в сроковете. Срокът за доставка на машините в България е до 10 май, за инсталиране на софтуерите – между 11 и 15 май, за доставка до секциите – до 25 май. Крайният срок за изпълнение на договора е 10 юни.

България – Източник: 19min.bg

Свързани новини

Нова тв освободи топ журналистките Миролюба Бенатова и Генка Шикерова

Bulgaria

Снимки и видео от помещенията, в които 16-годишният ученик от Пловдив е подготвял атентат

Bulgaria

Замърсяването на въздуха убива 800 души на час!

Bulgaria

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.