7 семейства ще получат финансиране за инвитро процедури от кампанията „Посади надежда“

В рамките на превърналата се в традиционна Национална благотворителната кампания „Посади надежда“, организирана от Министерството на земеделието и фондация „Искам бебе“, бяха продадени 6910 живи елхички. По 5 лв. от всяко дръвче бяха отделяни за каузата подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми,пише борба. Общо събраните средства са в размер на близо 35 000 лв., с които ще бъдат подпомогнати 7 двойки, избрани чрез жребий.

Желаещите да кандидатстват следва да докажат, че инвитро процедурата им не се покрива от държавния Център за асистирана репродукция.

Срокът за подаване на заявление за финансиране е от 9 до 20 януари. Документите се приемат на имейл posadi@iskambebe.bg. В писмото трябва да бъдат посочени имената на кандидатите, избраната клиника, както и кратка история на репродуктивния проблем.

На 29 януари ще бъдат изтеглени печелившите двойки.

Свързани новини

Велик! Отделете си 2-3 минути и прочетете! Вдъхновяващо писмо на Стефан Данаилов към неговите студенти

az

Взрив в къща във Ветово, евакуираха детска градина

az

Уволниха шофьор на линейка, след като пусна чалга на пациент

az

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.