Златен медал за дете от Плевен на конкурс за рисунка в Токио

Дете от Плевен спечели най-високото отличие на 49-ия световен конкурс за детска рисунка в Токио. Златният медал е присъден на деветгодишния Румен Константинов от школата „Колорит“ в Плевен, съобщиха от школата.
Журито е оценило най-високо неговата пастелна рисунка „Котка“. Със сребърен медал е удостоена осемгодишната Лилия Янкова за живописната творба „Плувци“. Бронзов медал печели шестгодишната Ева Христова за рисунката „Моята котка“.
В световната надпревара са участвали 51 888 творби на деца от 36 страни. Организатор на конкурса е Фондацията за изкуство и култура на Япония. Майя Ананиева – ръководител на артшколата „Колорит“, коментира, че това е изключителен успех в един от най-авторитетните световни конкурси при много силна конкуренция. Дванайсетчленно жури от известни японски художници е направило селекцията и е присъдило наградите. Плевенското присъствие в луксозния каталог на победителите потвърждава лидерската позиция на школата, каза Ананиева.

Източник: bta.bg

Свързани новини

Велик! Отделете си 2-3 минути и прочетете! Вдъхновяващо писмо на Стефан Данаилов към неговите студенти

az

Взрив в къща във Ветово, евакуираха детска градина

az

Уволниха шофьор на линейка, след като пусна чалга на пациент

az

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.