Johnson & Johnson плаща $8 млрд. на мъж – пораснали му гърди от Риспердал

Съдебните заседатели във Филаделфия постановиха американската компания Johnson & Johnson да изплати обезщетение от 8 милиарда долара на жител на Мериленд.

Той завел дело, защото производителят не предупредил клиентите за страничните ефекти и рисковете от използването на антипсихотичното лекарство Риспердал, съобщава Уолстрийт Джърнъл.

Никълъс Мъри в детска възраст от 2003 г. до 2008 г. е приемал лекарството Риспердал, предназначено за лечение на биполярно разстройство, но то е показало страничен ефект – увеличаване на тъканите на млечните жлези.

Така мъжът се оказал с пораснали гърди, придали му женски образ. Според ищеца компанията е била запозната с рисковете, но не е уведомила правилно лекарите, предписващи лекарството.

През 2015 г. съдът постанови първата присъда по това дело, като изиска компанията да плати 1,75 милиона долара обезщетение. След обжалване от производителя на лекарства сумата беше намалена до 680 000 долара. Ищецът обаче също обжалва и сега ще трябва получи 8 милиарда с новото решение на съда.

Представители на компанията заявиха, че ще оспорят стойността на обезщетението, целейки „отмяна на тази неоснователна присъда”.

България – Източник: 19min.bg

Свързани новини

Вътрешна комуникация на Boеing: „Моделът 737Max е проектиран от клоуни“

Bulgaria

Новата година започна добре за технологичния сектор в САЩ

Bulgaria

Собственикът на Zara отчете 12% ръст на печалбата за деветте месеца

Bulgaria

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.